Type:

Refurbishment

Location:

Bristol

Completed:

2015

The layout of this Leigh Woods house is centred around a very large entrance hall and staircase, with generous bedrooms and living spaces. Like many older houses, the kitchen felt very secondary, and the connection with the garden was poor. The changes we introduced are subtle, but make a huge difference in the way the kitchen interacts with the rest of the house, and the way in which the garden is both viewed and accessed. Completely refurbishing the kitchen and connecting it to the dining room makes the kitchen feel larger than it is, and new doors into the garden make the route to the very handsome gardens feel very special. At first floor, an existing en-suite was reorganised and we used very large format tiles for the first time. A new staircase was created into the loft in preparation for a future loft conversion.