Type:

Refurbishment / Extension

Location:

Bristol

Completed:

2015

The original house was somewhat blighted by an enormous covered swimming pool at the rear. The structure was so large that the back garden couldn't be seen from the original rear rooms of the house. The need for a pool was overtaken by the need for more effective living space, so we developed a scheme which allowed the grandeur of the existing house to remain intact, with the delight of a large open plan space at the rear which contained all of the modern functions required of a house in the 21st century. An imaginative client allowed the structure of the extension to be expressed, which gives definition and scale to a large space. Views out are carefully controlled, framing the wider garden, an intimate Japanese space, and back toward the house itself. The existing pool was filled with the structure that used to enclose it, so waste from site was greatly minimised.