Type:

Extension

Location:

Bristol

Completed:

2015

The ground floor of the existing house lacked connections between the kitchen and dining spaces, the relationship with the rear garden was poor and the existing garage building was in need of repair and only accessible from the driveway and rear garden. The client embraced the initial architectural intention of creating a contemporary extension that visually separated the old house from the new addition, linking a new kitchen with the existing dining space and providing large areas of glazing to create greater visual connections with the rear garden and maximising natural light levels. The addition of a raised terrace created a new external space that addressed the garden and provided rear access to the garage which has been reduced from a double to a single and converted to create a much-needed ground floor utility space and W.C. The conversion incorporates a newly clad zinc frontage which addresses the existing driveway transforms the entrance to the house.